Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

17 september: ontsteking verlichting

Vanaf vrijdagavond 17 september brandt de verlichting in de Viaanse gracht weer. De ontsteking is om 20:00 uur tegenover het winkelcentrum aan de Lijnbaan en wordt verricht door Herman Hello, voorzitter van het Boazbank Beheersfonds. De Boazbank heeft ter gelegenheid van 750 jaar Paardenmarkt Vianen de Utrechtse kunstenaar Jeroen Hermkens opdracht gegeven om 100 litho’s te vervaardigen. De litho’s zijn geschonken aan het Paardenmarktcomité die ze verkoopt.
‘Het gaat heel goed met de verkoop van de litho. We horen van de kopers allemaal enthousiaste en persoonlijke verhalen over wat de Paardenmarkt voor hen betekent. Wij zijn heel vereerd met dit bijzondere gebaar van de Boazbank’, aldus het comité. Meer informatie over het bestellen van de litho is te vinden op de website.
Vanwege de onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomstige coronamaatregelen met betrekking tot grote evenementen heeft het comité besloten dat het organiseren van de Paardenmarkt op 13 oktober niet mogelijk is. Er wordt nog onderzocht of de lampionnenoptocht, de kermis en het afsluitende vuurwerk binnen de maatregelen wel doorgang kan vinden. Met de verlichte ornamenten wil het Paardenmarktcomité het eeuwenoude evenement levend houden en haar sponsoren bedanken voor hun trouwe steun.

12 september 2021