Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Bijna duidelijkheid…

Er is bijna duidelijkheid over de lampionnenoptocht (dinsdagavond 12 oktober), de kermis (12-16 oktober) en het vuurwerk (zaterdagavond 16 oktober) dat altijd in de week van de Paardenmarkt Vianen plaatsvindt.
Het Paardenmarktcomité had eerder al besloten om de Paardenmarkt op woensdag 13 oktober niet door te laten gaan. ‘De Paardenmarkt Vianen is een groot evenement, wat betekent dat je de binnenstad moet afsluiten en met coronatoegangsbewijzen moet werken en dat is niet te doen.’
Het comité richt zich nu op de lampionnenoptocht, de kermis en het vuurwerk. ‘We hebben veelvuldig overleg met de gemeente. Zij zijn als vergunningverlener ook weer afhankelijk van de overheidsmaatregelen met betrekking tot corona, maar het ziet er positief uit. Kermissen mogen van de overheid plaatsvinden zonder coronatoegangsbewijzen en wij zien in het houden van een lampionnenoptocht voor de jeugd en het afsteken van vuurwerk in de buitenlucht ook geen probleem. We hopen dat de vergunning nu snel wordt afgegeven, zodat we verder kunnen met de organisatie’, aldus het Paardenmarktcomité.

Foto: Nico Van Ganzewinkel
27 september 2021