Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Geen Paardenmarkt Vianen 2021

Het Paardenmarktcomité heeft besloten om de Paardenmarkt Vianen op woensdag 13 oktober geen doorgang te laten vinden. Evenals afgelopen jaar zijn de coronamaatregelen de reden van dit besluit. De onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomstige maatregelen maken het organiseren van evenementen in de herfst heel moeilijk.
‘Hoewel er meer mogelijk is dan een jaar geleden, blijft er heel veel onzeker en je kan niet blijven wachten op weer een persconferentie van het kabinet. Op een gegeven moment moet je een besluit nemen, hoe lastig ook’, aldus het Paardenmarktcomité. ‘We hebben alle opties doorgenomen de afgelopen maanden. Er zijn veel beperkende maatregelen en strikte voorwaarden voor grote evenementen en die veranderen ook steeds. Aan de Paardenmarkt gaat een zeer intensieve voorbereiding vooraf. Daarom willen wij alle betrokkenen nu duidelijkheid bieden. Het moet een onbezorgd feest zijn voor iedereen en dat is op dit moment niet mogelijk. Het is ontzettend zuur vooral omdat wij heel graag 750 jaar Paardenmarkt Vianen hadden willen vieren met de bevolking. We richten onze pijlen nu op 2022’, aldus het comité.
De grote warenmarkt – georganiseerd door Ondernemers Vereniging Vianen – gaat derhalve ook niet door. Er wordt nog onderzocht of de lampionnenoptocht, de kermis en het afsluitende vuurwerk binnen de maatregelen wel doorgang kan vinden, maar het comité is hierbij afhankelijk van de gemeente als vergunningverlener.
Om de Paardenmarkt levend te houden worden in de binnenstad de lichtornamenten wel in de gracht gelegd. Vanaf vrijdag 17 september kunnen de inwoners weer genieten van de sfeervolle verlichting.

28 augustus 2021