Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Inschrijving keuring van start

De inschrijving voor de paarden- en ponykeuring tijdens de 751e Viaanse Paardenmarkt op woensdag 12 oktober is gestart! Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website.
Er zijn in totaal negen rubrieken: stokmaten tot 90 cm, van 90-107, van 107-120, van 120-140, van 140-157 cm en daarnaast Rijpaarden, Tuigpaarden, Friezen. Ook is er een speciale kinderrubriek waar kinderen tot 12 jaar hun pony of paard mogen laten keuren. De jury beoordeelt in de kinderrubriek niet de fysieke eigenschappen, maar kijkt naar het schoonste geheel. Ze let op de wijze van voorbrengen en het uiterlijk van de pony en de voorbrenger. De wijze waarop de pony is versierd telt ook mee. Kinderen leren zo spelenderwijs hoe zij een pony moeten voorbrengen.

Er geldt een maximum van 100 paarden/pony’s die ter keuring worden aangeboden. Aan de keuring mogen alleen merries en ruinen meedoen, geen hengsten. De organisatie kan rubrieken opsplitsen of samenvoegen. Deelname is gratis en op eigen risico.
Heb je vragen, mail naar secretariaat@paardenmarktvianen.nl

De keuring in de ring op de Voorstraat duurt van 8.30 tot 13.00 uur. De winnaar van elke rubriek – uitgezonderd de kinderrubriek – strijdt mee om Dagkampioen of reserve-Dagkampioen te worden. De Dagkampioen wordt de Gert van Peettroffee (wisselprijs) toegekend en ook de Zilveren Sporen, aangeboden door de gemeente. ’s Middags kunnen de eigenaren met hun paarden en pony’s deelnemen aan het ringsteken onder het zadel en het ringsteken met aanspanningen.

29 augustus 2022