Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Kermis, lampionnenoptocht en vuurwerk gaan door!

De kermis, de lampionnenoptocht en het vuurwerk die traditiegetrouw plaatsvinden in de week van de Paardenmarkt Vianen gaan door! Het Paardenmarktcomité heeft de mondelinge toezegging van de gemeente Vijfheerenlanden gekregen. ‘Wij zijn heel blij met deze toezegging van de gemeente en vinden het ontzettend leuk dat we nog iets voor de bevolking van Vianen kunnen doen. We kijken er enorm naar uit’, aldus het Paardenmarktcomité.

De lampionnenoptocht is op dinsdagavond 12 oktober en start om 19.30 uur op de Lijnbaan en wordt muzikaal omlijst door 4 muziekkorpsen. Invoegen kan ook nog tijdens de route. Kinderen moeten hun eigen lampion meenemen. De optocht gaat via de Lijnbaan, Buitenlandpoort, Singellaan, Hofplein, Achterstraat, Lombardstraat, Voorstraat, Lekpoort en de Zomerdijk naar de kermis. Aangezien de Paardenmarkt Vianen dit jaar 750 jaar bestaat is er onderweg een verrassing in de vorm van een spectaculaire lichtshow op de Lekpoort. De optocht eindigt op de kermis op het evenemententerrein aan de Kanaalweg.

De kermis draait vanaf dinsdagavond 18.00 uur. Op woensdag en zaterdag is de kermis open van 13.00 uur tot 24.00 uur en op donderdag en vrijdag van 15.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn weer verschillende attracties voor jong en oud, zoals de botsauto’s, de draaimolen, de Miami Trip, een schiettent, de polyp, een trampoline en het funhouse. Naar aanleiding van positieve reacties uit 2019 zal er ook nu weer een prikkelarme kermis zijn op donderdag van 16.30 tot 18.30 uur. Op vrijdagavond is er om 19.00, 20.00 en 21.00 uur een spectaculaire flyboardshow in de kolk naast de kermis.

Het afsluitende vuurwerk op zaterdagavond zal vanwege 750 jaar Paardenmarkt Vianen dit jaar extra lang, grootser en spectaculairder zijn. Het vuurwerk start om 21.30 uur aan de Lekdijk bij de waterzuivering.  

We hebben er zin in!

2 oktober 2021