Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Unieke litho te koop – 750 jaar Paardenmarkt Vianen

Op woensdag 13 oktober 2021 is het 750 jaar geleden dat de eerste Paardenmarkt in Vianen werd gehouden! Op verzoek van het Boazbank Beheersfonds heeft de Utrechtse lithograaf en schilder Jeroen Hermkens 100 litho’s gemaakt ter ere van deze historische mijlpaal.
De Boazbank steunt projecten op het gebied van kunst, cultuur en maatschappij in Vianen, Hagestein, Hoef en Haag, Everdingen en Zijderveld. De Boazbank heeft de litho’s aan het bestuur van de Paardenmarkt geschonken. Elke litho is genummerd en gesigneerd door de kunstenaar en ingelijst door Fotostudio Marks.

Jeroen Hermkens is een bekend en gevierd kunstenaar met een zeer herkenbare eigen stijl. Voor zijn grote litho’s ontving hij in 1996 de Nederlandse Grafiekprijs, en in 2006 werd hij uitgeroepen tot Nederlands kunstenaar van het jaar.
Zijn werken zijn te zien op exposities in binnen- en buitenland. In 2000 vertoonde CNN wereldwijd een film over zijn werk. Ook reisde hij voor baggerbedrijf Van Oord de wereld af, hetgeen resulteerde in de Koos van Oord Collectie die in 2010 werd gepresenteerd in de Kunsthal Rotterdam. Een serie van zijn litho’s werd in 2013 opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam. Wie met de litho’s en schilderijen van Jeroen Hermkens wordt geconfronteerd, bezwijkt voor de kracht van de expressie, de doelbewuste, krachtige veeg en de subtiele kleurkeuze.

De litho is speciaal voor u tentoongesteld in het Stedelijk Museum Vianen en het VVV op de Voorstraat. Loop daar vooral even binnen als u graag wil zien hoe de litho er in het echt uitziet (en dan ervaart u ‘m echt anders) en laat u verrassen door deze kleurrijke steendruk van de Paardenmarkt.
U kunt deze unieke litho aanschaffen voor €250,- (inclusief passe-partout en lijst; 50 x 60 cm). Stuur een email naar vrienden@paardenmarktvianen.nl met uw adresgegevens en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op over de betaling en overhandiging.

17 augustus 2021