Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Kermis

Hieronder ziet u het programma van 2023. Binnenkort volgt het programma van 2024. 

Attracties en openingstijden:
Op de kermis staan weer gave attracties voor jong en oud. Ook in 2023 zijn de vertrouwde attracties weer aanwezig: schiettent, botsauto’s, draaimolen, de polyp (de spin), de Miami Trip en de kindertrein. Een attractie voor de hele familie is het uncharted funhouse van 8,50 meter hoog met diverse obstakels, een aquapark, een glijbaan, een ronddraaiende ton en Jimmy trappen. Je gaat steeds hoger in dit ‘huis vol plezier’ totdat je bovenin een prachtig uitzicht hebt over de kermis.
Een nieuwe attractie is dit jaar de Tornado: zittend in kommetjes draai je alle kanten op terwijl de schijf waarop je zit steeds meer omhoog komt en natuurlijk ook ronddraait!
Natuurlijk kun je ook een gokje wagen en snacks halen, ook de poffertjeskraam is weer present. En uiteraard kun je op de kermis oliebollen kopen!

 

Openingstijden:
De kermis is op dinsdagavond 10 oktober vanaf 18.00 tot 22.00 uur open.
Op woensdag draait de kermis van 10.00 tot 24.00 uur.
Op donderdag en vrijdag vanaf 15.00 tot 23.00 uur.
Op zaterdag van 12.00 tot 24.00 uur, met van 12.00 tot 14.00 uur de prikkelarme kermis.

Bumblebee bezoekt de kermis!

Op vrijdagavond 13 oktober bezoekt Transformer Bumblebee de kermis. Tussen 19.00 en 20.30 uur loopt Bumblebee over de kermis.
Kom ook en ga met Bumblebee op de foto!

Prikkelarme kermis:
Ook dit jaar is er een prikkelarme kermis. Dan is het licht en geluid gedempt en wordt waar mogelijk de draaisnelheid aangepast. Hiermee geven de kermisexploitanten en het Paardenmarktcomité gehoor aan de oproep van mensen die last hebben van prikkels om ook hen de kans te geven van het kermisspektakel te genieten. Kinderen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, ptss, een angststoornis, een visuele beperking, of een andere lichamelijke/geestelijke beperking slaan de kermis vaak over vanwege de vele prikkels.
Ook iedereen zonder beperking die graag op een rustige, prikkelarme manier de kermis wil beleven is van harte welkom!
De prikkelarme kermis vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 oktober van 12.00 – 14.00 uur.

Spectaculair vuurwerk op zaterdagavond 14 oktober, 21.30 uur:
De Paardenmarktweek wordt dit jaar weer afgesloten met een groots (plasticvrij) vuurwerk. Het vuurwerk start om 21.30 uur aan de Lekdijk bij de waterzuivering.

 

1 oktober 2023