Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

1271-2021

Geen zand en hoefgetrappel op de Voorstraat, maar we herdenken vandaag toch dat de Paardenmarkt Vianen 750 jaar geleden is begonnen. Wat een mijlpaal! En wat een domper dat ie niet door kan gaan. En ook blij dat we wel de lampionnenoptocht, de kermis en het vuurwerk kunnen organiseren!
Vandaag staat er een interview in het Kontakt met 2 bestuursleden. Je kan dat hier lezen.

Loop vandaag vooral even een rondje over de Voorstraat, bekijk de litho bij ’t VVV/museum of in de etalage op de hoek Kortendijk/Voorstraat (ja, hij is nog te bestellen) en de etalage met voorwerpen van de Paardenmarkt, loop langs de verlichte grachten, ga lekker naar de kermis. We horen van veel mensen dat ze toch bij elkaar komen om erwtensoep te eten, of dat ze paling gaan halen of een zak oliebollen scoren. Fijn om te horen!
Een traditie van 750 jaar: daar mogen we trots op zijn en die moeten we met z’n allen levend houden. De lasershow op de Lekpoort tijdens de lampionnenoptocht gisterenavond was zo’n succes dat ie opnieuw wordt vertoond! Voor iedereen die de lichtshow (nog eens) wil zien: vanavond op de Lekpoort tussen 19.30 en 20.30 uur. Het is echt een spectaculair schouwspel!
Fijne dag allemaal!

13 oktober 2021