Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Postbus 8, 4130 EA Vianen

Stembus is open!

Heeft u ook zo genoten van de Paardenmarkt vorige week? Van de keuringen, de gezelligheid, de oliebollen, de lampionnenoptocht, ‘t familiegevoel, de kermis, de erwtensoep, het ringsteken en de lichtjes in de gracht? Stem dan op het Paardenmarktcomité voor het Afscheidscadeau aan Vianen!

Het Paardenmarktcomité is één van de twaalf genomineerden voor het Afscheidscadeau aan Vianen. De gemeente Vianen wordt op 1 januari 2019 onderdeel van de gemeente Vijfheerenlanden en houdt dan op te bestaan. De gemeente wil haar inwoners graag een afscheidscadeau geven waaraan iedereen iets heeft en waarover iedereen kan meebeslissen.

Ons idee: het Paardenmarktcomité wil een nieuw lichtornament maken in de gracht bij het Rondeel met de letters Vianen, het wapen van Vianen, twee hoefijzers en mogelijk een paardenhoofd.

Waarom: de Paardenmarkt is het oudste en één van de belangrijkste evenementen binnen de Viaanse gemeenschap. Het behoort sedert vijf jaar zelfs tot het Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Elk jaar wordt het evenement weer op grootse wijze gevierd door de inwoners van Vianen. Ook veel oud-inwoners weten de Paardenmarkt jaarlijks te vinden. Het is dé ontmoetingsplaats voor de bevolking.
Rond de Paardenmarktweek staan in de grachten van Vianen lichtornamenten met paardenafbeeldingen. Sinds enkele jaren is ook de historische waterpomp als lichtornament te zien. Deze lichtornamenten staan drie weken in de gracht en geven ‘s avonds een feestelijk aanzien van de grachten van Vianen. Het nog te vervaardigen lichtornament geeft de verbondenheid aan tussen de Paardenmarkt en de – nu nog bestaande – gemeente Vianen. Deze band is gedurende het gehele bestaan van de stad Vianen aanwezig geweest.

Stemmen: op de website van de gemeente Vianen vindt u de genomineerden in de categorieën Sport, Cultuur, Zorg en Buurt. Elk project heeft een eigen filmpje. Per categorie moet u één stem uitbrengen. Dit kan door het bolletje aan te vinken dat voor het filmpje staat en vervolgens onderaan de pagina op “Stemmen” te klikken.
Website: https://www.vianen.nl/bestuur-en-organisatie/afscheidscadeau-poll
Stemt u liever op papier? Vul dan het stemformulier in dat op 16 oktober, 23 oktober en 30 oktober gepubliceerd wordt op de Gemeentepagina in Het Kontakt van Vianen. Deze kunt u (zonder postzegel) opsturen naar de gemeente Vianen of afgeven in het Stadhuis van Vianen. Tot en met 4 november kunt u uw stem uitbrengen op ‘t idee van het Paardenmarktcomité.

Stem op het idee van het Paardenmarktcomité!

16 oktober 2018