Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Geen verlichting Buitenlandpoort

Het Paardenmarktcomité Vianen heeft besloten om geen verlichting en ornamenten in de gracht te leggen in de Buitenlandpoort. Maandagochtend bleek er een ornament ondersteboven in de gracht te liggen, iets wat alleen moedwillig kan zijn gebeurd. Of het ornament nog te redden is, is op dit moment onduidelijk. Ook is er schade aan de kabels. ‘Het zou de daders sieren als zij zich melden en een vergoeding voor de geleden schade betalen die al gauw uitkomt op ongeveer €500,-’, aldus Ben Heinink, voorzitter van het comité.
In aanloop naar de 751e Paardenmarkt Vianen op woensdag 12 oktober zijn de vrijwilligers afgelopen weekend weer begonnen met kabels trekken en ornamenten in de gracht leggen. Het Paardenmarktcomite en de vrijwilligers zijn zeer ontdaan door dit vandalisme.

‘Dit is helaas niet de eerste keer en het werkt zo demotiverend. We zijn maanden bezig met de voorbereidingen en in een oogwenk wordt dat tenietgedaan door een stel onverlaten. Er zitten ontzettend veel vrije uren in van onze vrijwilligers. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om dit jaar niet verder te gaan met het aanleggen van de verlichting en de ornamenten in de Buitenlandpoort. Het is heel jammer, maar de vrijwilligers gooien het bijltje erbij neer. We hebben vernomen dat het al langer hommeles is in de Buitenlandpoort waar blijkbaar vaak hangjongeren zitten. Buurtbewoners schijnen al vaker de politie te hebben gebeld vanwege overlast’, aldus Ben Heinink.  
Het Paardenmarktcomité hoopt dat mensen zich bij de politie melden als ze iets gezien hebben, of als ze er iets mee te maken hebben.

30 augustus 2022