Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Verkeersmaatregelen 2023

Beste bewoners van de binnenstad van Vianen,

Op woensdag 11 oktober vindt de 752e Paardenmarkt Vianen plaats die op dinsdagavond 10 oktober van start gaat met een muzikale lampionnenoptocht. Op woensdag zijn er paardenkeuringen, ringsteken, paardenshows, het Kinderplein en een oude ambachtenmarkt op de Kanaalweg. De Ondernemers Vereniging Vianen organiseert een grote warenmarkt in de binnenstad. Ook is er een kermis op het Evenemententerrein die start op dinsdagavond en die wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk op zaterdagavond.

De gemeente Vijfheerenlanden heeft een vergunning verleend voor dit evenement. In de vergunning zijn voorwaarden opgenomen waaraan wij ons moeten houden met betrekking tot het maximale geluidsniveau, het voorkomen van openbare ordeproblemen en het waarborgen van de veiligheid. Wij hebben diverse maatregelen getroffen om deze voorschriften na te leven en wij doen er alles om het evenement goed te laten verlopen.

Dit alles betekent dat er diverse straten en pleinen op tijd autovrij moeten zijn. Er zijn borden geplaatst in de straten en pleinen met de datum waarop die autovrij moeten zijn. Er is een wegsleepregeling van kracht! In de bijgaande brief van de gemeente vindt u de verkeersmaatregelen tijdens deze dagen (link!).

Als u een ambulance nodig heeft op woensdag 11 oktober bel dan 112 en sein ook de organisatie in op 06-46513229 (Veiligheidscoördinator Arnoud) zodat de aanrijroute vrijgemaakt kan worden.

Wij wensen u een fijne dag toe en danken u voor uw begrip en medewerking op deze 752e Paardenmarkt.

Met vriendelijke groet,

Ben Heinink, voorzitter Stichting Paardenmarktcomité Vianen ~ secretariaat@paardenmarktvianen.nl

Jeannette Verplancke, centrummanager Vianen, namens de OVV ~ info@vianencentrum.nl

1 oktober 2023