Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Postbus 8, 4130 EA Vianen

Kinderplein

Op het Kinderplein (= het Valkenplein) is 2019 voor kinderen tot ca. 12 jaar van alles te doen en te beleven. Scouting Batenstein maakt een uitdagend klim- en klauterbouwwerk, je kan je uitleven op het springkussen of dieren knuffelen bij de kinderboerderij van Roel’s Beestenboel. Kinderkapper Coccinelli maakt weer de mooiste vlechtjes. BSO Wijs! en Stichting Kinderopvang Vianen gaan knutselen. Ezeltje Strikje en Britt Silas zijn aanwezig met handgemaakte haaraccessoires (diademen en haarspeldjes) en zelfgemaakte sieraden.
Jannes de Goochelaar verrijkt het Kinderplein met zijn 19e eeuwse goochelkunsten en leert de kinderen de mondharp bespelen.
Bij Allenbrand’s Gourmet Popcorn kies je popcorn in alle kleuren en smaken van de regenboog en restaurant O’Morrow zorgt op ‘t Kinderplein voor de inwendige mens.

Ook kan je ponyrijden en ringsteken: er staat een heuse ringsteekstelling op het Kinderplein. Net zo’n echte als op de Voorstraat, alleen een tikkeltje kleiner. Hier kunnen de jongsten op een pony ringsteken onder toezicht van deskundige begeleiders.

Om 11:00 uur barst het Scholenkampioenschap ringsteken los op het Kinderplein. Elke school heeft twee afgevaardigden en een ieder krijgt drie pogingen om uit te maken wie kampioen wordt. De winnaar/winnares ontvangt de wisseltrofee, die een jaar lang op school mag staan.

 

1 augustus 2019