Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Ringsteken

Startplaats en tijdstip

De hoek Lombardstraat-Voorstraat is de startplaats.

Het ringsteken onder het zadel begint om ongeveer 14.00 uur (na de paardenshow) en het ringsteken met aanspanningen om ongeveer 15.30 uur.

Prijzen

De winnaar van het ringsteken onder het zadel krijgt de Jos van Vugt-beker.
De winnaar van het ringsteken met aanspanning ontvangt de Jan Labrie-beker.
Er zijn ook prijzen voor de meest mooie uitgedoste ruiter en aanspanning.

Inschrijven

Het ringsteken gebeurt ieder jaar bij voorinschrijving bij de jurywagen op de Voorstraat tussen 8.00 en uiterlijk 13.00 uur.

Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van alle geldende reglementen en verplicht u zich om u hieraan te houden.

Klik hier voor het Wedstrijdreglement ringsteken.

Al vele jaren verkleden de deelnemers aan het ringsteken zich in de trant van het thema van de Paardenshow en versieren zelfs hun paard en/of wagen. Dit werd een nieuwe traditie die door het Paardenmarktcomité zó leuk werd gevonden, dat er inmiddels prijzen mee te verdienen zijn voor ‘beste uitdossing’ of een originaliteitsprijs. Maar verkleden is geen plicht! Deelnemen aan het ringsteken staat eenieder vrij en het gaat uiteindelijk om de behendigheid en de trofee die daarmee gewonnen kan worden. Dus verkleden mag, maar is zeker geen verplichting.

De show wordt verzorgd door Horse Creatives en heeft als thema The Royal Quest. Het thema van het ringsteken sluit hierop aan: ridders, jonkvrouwen, schildknapen en troubadours. Kortom, alles wat met een riddertoernooi te maken heeft. Dit jaar stelt reisbureau TUI IJsselstein een prijs beschikbaar van €250,- voor de mooiste uitdossing bij het ringsteken! Dus wees creatief en misschien win jij wel die TUI-prijs!

20 september 2023