Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Postbus 8, 4130 EA Vianen

Ringsteken

Startplaats en tijdstip

De hoek Lombardstraat-Voorstraat is de startplaats.

Het ringsteken onder de zadel begint om ongeveer 14.00 uur (na de paardenshow) en het ringsteken met aanspanningen om ongeveer 15.30 uur.

Prijzen

De winnaar van het ringsteken onder het zadel krijgt de Jos van Vugt-beker.
De winnaar van het ringsteken met aanspanning ontvangt de Jan Labrie-beker.
Er zijn ook prijzen voor de meest mooie uitgedoste ruiter en aanspanning.

Inschrijven

Het ringsteken gebeurt ieder jaar bij voorinschrijving bij de jurywagen op de Voorstraat tussen 8.00 en uiterlijk 13.00 uur.

Met uw inschrijving geeft u aan kennis te hebben genomen van alle geldende reglementen en verplicht u zich om u hieraan te houden.

Klik hier voor het Wedstrijdreglement ringsteken.

Al vele jaren verkleden de deelnemers aan het ringsteken zich in de trant van het thema van de Paardenshow en versieren zelfs hun paard en/of wagen. Dit werd een nieuwe traditie die door het Paardenmarktcomité zó leuk werd gevonden, dat er inmiddels prijzen mee te verdienen zijn voor ‘beste uitdossing’ of een orginaliteitsprijs. Maar verkleden is geen plicht! Deelnemen aan het ringsteken staat eenieder vrij en het gaat uiteindelijk om de behendigheid en de trofee die daarmee gewonnen kan worden. Dus verkleden mag, maar is zeker geen verplichting.
In 2019 is het thema van het ringsteken ‘Het Wilde Westen’. Dit onderwerp komt ook aan bod in de avondshow waarin Josh Clemens met zijn stuntteam een spetterende show zal geven. Tijdens het ringsteken mag u zelf Western accenten leggen. Denk aan: cowgirls/cowboys, wilde Mustangs, kampvuur, indianen, de saloon, Buffalo Bill, bizons, goudkoorts, de prairie…

1 augustus 2019