Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Lampionnenoptocht

Een paar duizend deelnemertjes en hun ouders trekken op dinsdag 11 oktober 2022 in een kilometerslange, feestelijke optocht langs de verlichte grachtornamenten door het centrum van Vianen en de laantjes langs de gracht. Helaas geen lichtjes en ornamenten in de Buitenlandpoort dit jaar. Hopelijk doen de bewoners van de Buitenlandpoort dit jaar extra hun best voor wat extra sfeerverlichting tijdens de lampionnenoptocht! De optocht wordt opgeluisterd door de vijf muziekkorpsen ExcelsiorDES, Ons Genoegen, De Bazuin en dweilorkest De Brulkikkers.

Ieder jaar weer maken de omwonenden langs de route er nóg meer werk van om huis en tuin passend en creatief met lichtjes, lampionnen, fakkels of waxinelichtjes te verlichten. De deelnemers aan de optocht zullen hun ogen uitkijken naar al dat moois en de omwonenden zullen genieten van de leuke reacties. Zo maken we er met z’n allen een mooie avond van!

Ter ere van het niet-gevierde 750-jarig bestaan van de Paardenmarkt Vianen in 2021 hebben we een leuke verrassing: een spectaculaire lasershow op de Lekpoort van Vianen! Door een klein ommetje te maken lopen alle deelnemers recht op de Lekpoort af en kan iedereen genieten van de mooie lichtshow die plaatsvindt op deze eeuwenoude poort!

Kinderen moeten hun eigen lampion (of lichtje) meenemen.
Verzamelen op de Lijnbaan. Vertrek is om 19.30 uur. Je mag ook invoegen tijdens de route. 

Op dinsdagavond 11 oktober 2022 lopen we de volgende route:
– Lijnbaan
– Buitenlandpoort
– Singellaan
– Hofplein
– Achterstraat
– Lombardstraat
– Voorstraat
– Lekpoort
– Zomerdijk
– Evenemententerrein/Kermis

Ter informatie: het wandelen van de route duurt ongeveer 45 minuten.

1 september 2022