Stichting Paardenmarktcomité Vianen, Benedictushof 63, 4133 AH, Vianen

Lampionnenoptocht

Traditiegetrouw begint de Paardenmarktweek op de dinsdagavond met de grote lampionnenoptocht. En gelukkig gaat de optocht in 2021 door!

Een paar duizend deelnemertjes en hun ouders trekken dan in een kilometerslange, feestelijke optocht langs de verlichte grachtornamenten door het centrum van Vianen en de laantjes langs de gracht. De optocht wordt opgeluisterd door de muziekkorpsen ExcelsiorDES, en Ons Genoegen en dweilorkest De Brulkikkers.

Ieder jaar weer maken de omwonenden langs de route er nóg meer werk van om huis en tuin passend en creatief met lichtjes, lampionnen, fakkels of waxinelichtjes te verlichten. De deelnemers aan de optocht zullen hun ogen uitkijken naar al dat moois en de omwonenden zullen genieten van de leuke reacties. Zo maken we er met z’n allen een mooie avond van!

Op dinsdagavond 12 oktober lopen we een licht aangepaste route. Ter ere van het 750 jarig bestaan de Paardenmarkt Vianen hebben we een leuke verrassing: een spectaculaire lichtshow op de Lekpoort van Vianen! Door een klein ommetje te maken lopen alle deelnemers recht op de Lekpoort af en kan iedereen genieten van de mooie lichtshow die plaatsvindt op deze eeuwenoude poort!

Kinderen moeten hun eigen lampion (of lichtje) meenemen.
Verzamelen op de Lijnbaan. Vertrek is om 19.30 uur. Je mag ook invoegen tijdens de route. 

Op dinsdagavond 12 oktober 2021 hebben we een licht aangepaste route:
– Lijnbaan
– Buitenlandpoort
– Singellaan
– Hofplein
– Achterstraat
– Lombardstraat
– Voorstraat
– Lekpoort
– Zomerdijk
– Evenemententerrein/Kermis

Ter informatie: het wandelen van de route duurt ongeveer 45 minuten.

1 oktober 2021